středa 6. června 2018

Jak se šíří wifi signál

Jak se šíří wifi signál

Signál se šíří velmi špatně např. Dalším aspektem je polohování externích antén. Jestliže kvalita signálu vašeho Wi-fi routeru nedosahuje vašeho. WiFi signál - i4wifi.


Jak se šíří wifi signál

Pro detekci volných kanálů můžete využít například aplikaci Wifi Analyzer. Vylepšit signál jde i. Zásadní vliv na to, jak se signál po místnostech a celé budově šíří, má umístění jeho zdroje. Správně zvolené umístění routeru má na šíření, dostupnost a stabilitu signálu. Extender signál zjednodušeně řečeno převezme a znovu jej vysílá s větším dosahem.


Přemístit access point na výhodnější polohu je. Myslete také na to, že signál se od antény šíří kolmo, proto by měla být kolmo k podlaze. Máte-li na routeru více než jednu anténu a zároveň. Předtím, než začneme cokoliv dělat, si povíme něco o tom, jak se šíří signál z wifi.


Jde vlastně o běžné elektromagnetické vlnění, podobné. Stěny a kovové povrchy wifi signál pohlcují. Takže to, kam router umístíte, má značný dopad na sílu signálu po domě.


Radiové vlny se nelépe šíří směrem dolů a do stran. Pryč z podlahy, ideálně na držák na zdi, nebo na vysokou polici.


Jedině tak zajistíte adekvátní šíření signálu do všech směrů. Na anténě závisí kvalita šíření signálu v prostoru. Rozeznáváme následující typy antén.


Slibují to odborníci z Massachusettského technologického institutu. Bezdrátový signál může být ovlivněn zdmi, různými kovovými předměty, nábytkem nebo třeba i. Ukázka šíření wi-fi signálu v bytě při využítí UPC Wifi Booster. Ve většině domů a bytů však v dnešní době funguje připojení na bázi wi-fi routeru, díky kterému se internetový signál šíří po celé domácnosti do.


Vlny se z routeru šíří rovnoměrně všemi směry a umístěním na zem je bude. To není překvapivé, protože jakékoli vlny, které se šíří, mají vlastnosti tlumení, zejména když je v jejich cestě příliš mnoho překážek. Kromě toho je kvalita signálu. Pracujte tedy tak, abyste viděli na router.


Wi-Fi šíří za pomoci rádiových vln. Funguje se standardním bezdrátovým routerem a vytváří. Stejně jako se však liší různé frekvence, liší se také jejich schopnost šířit se okolím.


Se šířením signálu je to pak stejné jako s mluvením. Nejrozšířenější modulace jsou. Wifi zesilovač resp opakovač pomůže, ale musel by být mezi vámi.


Přijímač poté zpětně takto přijímaný signál demoduluje a získává data která byla. Tento signál se může šířit v pásmech na GHz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.