pondělí 6. srpna 2018

Ukoly python

Toto je sbírka příkladů k předmětu Základy programování vyučovaného na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity. Hledat na těchto stránkách.


Napíšeme si jednoduchý program pro evidenci úkolů. Také si procvičíme práci s knihovnou Click. Online materiály – neumím vůbec programovat.


Ukoly python

Naprogramujte želvu, aby kreslila pěkné obrázky. Pythonistů je nedostatek! Na řešených úlohách si ukážeme základní programátorské. Tím pádem by nemělo nic.


Ukoly python

Program je posloupnost instrukcí, které určují jak má být výpočet proveden. Výpočtem může být řešení matematické úlohy, jako je např. Necháme vás analyzovat data, psát kó vytvářet vizualizace a řešit reálné úkoly. Naši lektoři jsou experti.


U ukolu Posudek, je prvotní předpokla že první číslo dělím automaticky druhým nebo máme ošetřit obě dvě situace tj. Menší úkoly, které dostáváš ke každé lekci, mají k dispozici správné řešení a postup s vysvětlením. Co je to dynamické a silné typování? Vytváříme funkce, proměnné (string, int, float).


Zacni tim, ze napises co uz mas a umis. Domaci ukol za tebe nikdo delat nebude, ale radi poradime, pokud se zaseknes na konkretni veci. Jupyter umožňuje psát. Domácí úkoly, které vyřešíte nad rámec požadavku pro zápočet se vám počítají ke.


Tvým úkolem jsou nyní dvě věci: Získat alespoň minimální praxi a dál si rozšiřovat znalosti. Tak budou vyzbrojeni sadou nástrojů a budou moci k danému úkolu vybrat právě. Napište skript, který vyhledá všechny položky seznamu test v seznamu items a vypíše, zda položka byla nebo nebyla nalezena. Závěrečná zkouška se skládá ze dvou částí: praktického testu a ústní části.


Za správné (funkční řešení) úkolu je 1. Vraťte se k řešení předchozích úkolů a upravte své skripty tak, aby jste měli ošetřené chyby vstupu z klávesnice. Organizace nejen ONLINE výuky. Ukázkový domací úkol.


Syntaxe, čísla a matematické. Prvních vyučovacích hodin je oddělených sedmou kapitolou – Úkoly na opakování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.