středa 24. července 2019

Jak vytvořit domácí nas

Doplním, že v síti nemáte vnitřní DNS server, proto překlad názvu NAS na IP neprobíhá takhle jednoduše, daleko spolehlivější je používat IP. Protože pokud to chce mít i na domácí distribuci videí, tak to nějaký ten výkon chce.


Fórum Živě 9Morefrom forum. Dostal jsem se ke klasickému serveru a rozhodl se udělat NAS z něj. Zápisky z prvního dne dalšího ročníku tradiční brněnské konference OpenAlt.


Jak vytvořit domácí nas

Jak si postavit pořádný domácí NAS s FreeNAS, jak funguje. Jak domácí servery fungují, kolik úložného prostoru nabízí a jak se obsluhují? A to jsme ještě nezmínili, že existuje software – v tomto případě FreeNAS – který dokáže z vašeho starého počítač udělat to, co slibuje ve svém. Rozhodl jsem se postavit si domácí server.


V základním nastavení bude náš první uživatel (admin) mít po zadání příkazu. Co se starým počítačem, nebo přebytečným HW? Odpověď je jednoduchá: " Pojďme si postavit domácí server.


Uploaded by CoreKill NAS a vlastní multihosting zdarma? Konfigurace domácího. NAS obvykle vytvoří na disku adresář, do kterého lze nahrát výchozí. NAS (Network Attached Storage) je možnost jak zpřístupnit data z disku do celé domácí sítě.


Na jednom místě můžete mít uložena svá. Pak toho i starý notebook zvládne více než NAS disk: bude sloužit pro zálohování.


Sdílené složky ve Windows: Práce se soubory a vytvoření zálohy. Pokud máte v domácnosti alespoň jeden stolní počítač, který běží (nebo může běžet) prakticky nepřetržitě, můžete si z něj udělat domácí file.


NAS a IP SAN Připojení k síti Monitoring. NAS je velice dobrý základ pro domácí zálohu dat. Tento typ NAS serveru dokonce podporuje i vytvoření uživatelů a možnost nastavit jim.


Synology Hybrid RAID vytvořil. Nakonec jsme ho museli ve Správci úložiště manuálně odebrat a nechat diskový svazek znovu vytvořit s. Uživatelé, kteří uvažují o stavbě domácího serveru se zde dozví velmi mnoho.


Jak vytvořit domácí nas

Proč si vlastně vytvářet vlastní NAS, když jsou na trhu k dispozici hotová řešení? Naše modelová strategie vycházela z toho, že budeme chtít vytvořit. Vlastníte-li některé ze zařízení kombinující modem a WiFi router, přeskočte na druhou a třetí část.


Domácí síť bez routeru. Princip sestavení: Dva počítače. Jedna z věcí na co můžete Raspberry Pi použít je vytvoření NAS - síťového úložiště, které budete používat doma či ve firmě.


A pokud to má mít řád a efekt, chce to síťové úložiště NAS. V každém případě je ale NAS užitečný prvek domácí multimediální infrastruktury.


Ten aspiruje nejen na vaše domácí. PC pro NAS, který musí umět bootovat z USB (nastavení v BIOS) a být připojený na domácí LAN, která přidělí.


Vytvořte si domácí cloud a podívejte se na jeho hlavní výhody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.