čtvrtek 17. srpna 2017

Bér sivý

Slovenský název: Mohár sivý. Nějčastěji se s ním setkáváme na polích, kde je zanášen špatně čištěným osivem nebo zapleveleným kompostem. Bér sivý je pozdně jarní plevel. Listy jsou zelené, celokrajné.


Květenství je zelený lichoklas. Osténky na štětinách směřují nahoru, proto je klas při doteku hladký. Zařazení škodlivého činitele. Jednoděložné plevele.


Plantae - rostliny » oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné » třída Liliopsida - rostliny jednoděložné. Panicum pumilum Poir. Setaria pumila (Poir.) Roem.


Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.


Osinaté béry v květenství přesahují klásky (bez osin!). Metlice trsnatá (Deschampsia cespitosa). Lejsek šedý (Muscicapa striata). Pěnice černohlavá (Sylvia atricapilla).


Přímé přesměrování na. Výborný účinek na další jednoleté trávovité plevele - béry, sveřepy, prosa, čiroky,. U béru sivého stojí za pozornost jeho květenství, tj. Latinské slovo - setaria pumila.


Bér sivý

Překlad latinského slova setaria pumila do českého jazyka, naleznete níže. Novou plodinou u Slovanů je například bér sivý. Plevelů je z této doby známo již přes 1druhů.


Poněkud větší semena má pak bér sivý a ptáci jej nemají v takové oblibě jako předchozí druhy. Doufám, že z předchozího textu je jasné, na kterou dobu máme asi. Koeleria glauca (smělek sivý). Galin- soga parviflora, viz obr.


Z plevelů kakost dvousečný, koukol, merlík bílý a bér sivý. Tento jev je však naprosto. Velký podíl v druhovém spektru připadal na kulturní a sbírané rostliny. Cibule, brukev zelná?


Efektivní řešení širokého spektra plevelů. Plevele citlivé: bér sivý, lipnice roční, plevele heřmánkovité, kokoška pastuší tobolka, pěťour maloúborný, hluchavka nachová, penízek rolní, rozrazil perský. Pcháč šedý, pcháč zelený a různolistý.


Bér sivý

Tyto plevele vyhledávají spíše vlhčí lokality. Dá se s nimi bojovat preventivně i. Domnívám se, že bér obsahuje vůni podobnou sexuálnímu feromonu matek a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.