středa 29. května 2019

Portejbl

Předpokladem pro vkládání portejblu je, že jsi přihlášeným uživatelem. Abys mohl vložit svůj portejbl, je. Kromě vysílání si užijete i cestu vlakem a najdete třeba i informace o tom, co s sebou do batohu. V odpoledni plném mlhy jsem se vydal na pětistovkové kóty nedaleko Vlašimi, abych se pokusil udělat.


Pondělní PMR portejbl na čtyřstovce kousek od domácího QTH přinesl několik spojení přes 100km. Dvouhodinový portejbl plný PMR vysílání je časově orámován příjezdem a odjezdem vlaku na trati 222.


DX na Křemešník kde byl na portejblu Adam Jihlava byl dlouhý 150. Rajčeti, pořízeno 17. Další portejbl na kopec, který se musel prověřit jak to z něho lítá. Na kótě U Oběšeného (7m.n.m).


Celá volačka pak bude znít Pepa Lhota portejbl nebo Pepa Lhota mobil. Poslední dobou se objevují i úsměvná upřesňující určení pohybu jako „ cyklomobil“. Portejbl je pohoda když. Znáte to - vyrážíte na kopec a je nádherně, dojedete nahoru a je nádherně, ale najednou jako když mávnete proutkem.


Kam ideme na portejbl. To mě tak nějak donutilo zkontrolovat vybavení, které vozím na portejbly. Obyčejný seznam věcí braných na portejbl. Excelovská tabulka na.


Portejbl

Milana Rastislava Štefánika z Mohyly na Bradle. Vysielať sa bude ako v CB pásme, tak aj na PMR. Korunni vrch, 6m. Bereme je jako záložní na portejbly a vysílám z nich pokud se pohybuji v terénu.


Každý, kdo byl na Ještědu, to slyšel. Kdo to vysílá, neví nikdo. Navíc morseovka na PMR. O letošní dovolenné, coby čerstvý majitel kilometrické. Nebyly nalezeny žádné příspěvky. Přidat nový příspěvek. Jméno: Titulek: Příspěvek: Zkopírujte. PMR Action this time from one of my haunts in the Czech Republic.


Naša činnosť bola zameraná jednak na klasické CB akcie (expedície, pravidelný Vianočný portejbl ), potom na akcie, kde pomocou CB zabezpečujeme spojenie. Asi nejdelší portejbl, který jsem spáchal bylo expediční soutěžení v Éteru bez hranic.


Portejbl

Motto: „Na Hromnice o hodinu více - prima čas pro expedice! Příprava na naši historicky první CB expedici trvala nejmíň týden a. Antény na portejbl i na ostatní QSO. Ahoj, pokud to nebude vadit, avizoval bych zde já, ale samozřejmě může i jiný, dopředu své portejbly na různých místech ČR, odkud se budu snažit navázat.


Osobní stránky radioamatéra Vašek Poruba. Uveřejňuje zde portejbly, bastlení a další věci.


Tentokrát je to bez pár dní už skoro rok, co jsem naposledy něco natočil, naimportoval, sestříhal, opět vyexportoval a odvážně to nazval el-Kást.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.