středa 16. října 2019

Impedanční přizpůsobení antény

Přizpůsobení impedancí. Impedance antén je strašákem, o němž každý určitě slyšel, ale už ne každý mu rozumí. Tady přijde ke slovu filtrace, impedanční přizpůsobení, atd. Základní konfigurace.


Impedanční přizpůsobení antény

I když by se zdálo, že množství různých konfigurací antén je téměř nekonečné. Matematický popis planárních kmitočtově nezávislých (tj. širokopásmových) antén. Směrové a impedanční vlastnosti.


Jsem si předem jist, že řada odborníků na antény bude protestovat, že tento problém. Vstupní i výstupní impedance může být prakticky libovolná, většinou bývá. Impedance je komplexní odpor, který se skládá ze dvou složek: První je složka reálná (opravdová.. Rovněž vyzařovací odpor antény je rezistance (vyzařování je taky práce).


Protože se teď naučíme přizpůsobit cokoliv k čemukoliv. Delta musí mít velice pozvolný přecho aby nebyla zdrojem nestejnorodosti vedení.


V praxi se tedy mezi anténu a napajec vkládá impedancní prizpusobovací clen, díky nemuž by melo dojít k prizpusobení vstupní impedance Zant antény k. Právě značné ztráty přizpůsobovacích obvodů antén jsou důvodem, proč. V elektronice, impedanční přizpůsobení je praxe navrhování vstupní.


Tento transformátor převádí vyrovnaný signál z antény (přes 300-ohm dvojlinka ) do. O správném impedančním přizpůsobení vysílače k napáječi hovoříme tehdy. Anténě je jedno, jestli přijímá digitál nebo analog a symetrizační člen slouží k přizpůsobení impedance tv svodu k impendanci svorek antény.


Jednoduché antény pro. Podmínkou je, aby byla anténa v rezonaci a vstupní impedance byla reálná. Anténa by rovněž měla mít co největší zisk.


Dále je v této práci rozebrán návrh parametrického modelu Bi-Quad antény v programu CST Studio a. S1 impedanční charakteristika antény a její směrová vyzařovací. Impedanční přizpůsobení a vstupní impedance antény. Pokud máme moduly, které mají na příslušných rozhraních různé impedance, musíme provést impedanční přizpůsobení.


Impedanční přizpůsobení antény

Výkonové přizpůsobení impedance antény a generátoru. Napáječ pro TV anténu je souměrná dvojlinka s charakteristickou impedancí 0. Napájení antén a impedanční přizpůsobení Jak bylo uvedeno v předcházejících. Jinak řečeno, impedance antény musí být shodná s impedancí napáječe.


Kondenzátor s proměnou kapacitou sériově připojený mezi anténu a krystalku slouží k impedančnímu přizpůsobení antény ke krystalce. Zde se dá anténa upravit a optimalizovat.


Ikona Matching networks zastupuje impedanční přizpůsobení. V případě, že impedance anténní struktury je rovna impedanci napájecího vedení.


Smyčková (Loop) anténa zvláštní protiváhu nevy- žaduje. Slouží k přizpůsobení impedance antény (3Ohm) na impedanci koaxiálního kabelu (Ohm). Symetrizační člen je nezbytnou součástí antény.


I v tomto případě se jedná o impedanční přizpůsobení antény, tentokrát ovšem nikoliv k anténnímu svodu, ale k volnému prostoru. Na potřebu znát přesnou impedanci kabelu jsem narazil při přizpůsobování antény pro pásmo 1MHz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.