pondělí 11. února 2019

Slovní druh sice

Jaký slovní druh je sice, jedině, pouze, spíše? A ještě se chci zeptat u slova nezapírejte se neurčuje čas, protože to je rozkazovací způsob?


Slovní druh sice

Poté, co se seznámíte s teorií, můžete si své znalosti prakticky ověřit v následujících cvičeních. Diskuze: zajímavě-jaky je to slovni druh.


Informace o slovních druzích na jednom webu. Druhové (speciální) – označují počet druhů (odpověď na otázku kolikerý?).


Komárek dochází k závěru, že tento nový slovní druh existuje také v češtině. Spojky stupňovací – i. Je v nich sice sloveso jsem …, ale to nemá význam slovníkový, nýbrž jen.


Slovní druh sice

V souvislosti s tím se mluví např. Cvrček, Václav a kol. Jaké má čeština slovní druhy a větné členy?


Slovní druhy a větné členy jsou taková ne zcela oblíbená spojení, která sice máme v povědomí, co však přesně. Všechna tato slova sice vznikla spojením číslovky a jiného slovního druhu, sama ale už číslovkou nejsou. Zcela specifickou skupinou jsou pak dle jeho slov interjekce.


Ty sice nepatří pod synsémantické slovní druhy, ale liší se i od autosémantických. Sice si navzájem často nerozumíme, takže si to musíme najít ve slovníku. Už jsem je naučila slovní druhy a základní slovíčka jako auto, knížka. Odejde až večer, sice (a to) až v 18.


Přišel sice pozdě, ale přece. KOLIK" je jaký slovní druh ? V odpovědi Kartágince najdeš, že může jít o dva slovní druhy. V uvedených větách určete slovní druhy nadepsáním čísla dle pořadí nad jednotlivá slova.


Sice jsem ho nečekal, ale byl jsem rá že. Nejsem sice jazykovedec, ale rekl bych, ze prislovce. Opět vás všechny zdravím Sice máme první jarní den za. Do sešitu si prosím udělejte jen rozbor těchto vět, tzn.


Pokud jde o částice, lze říci, že jako slovní druh jsou konstituovány právě svou pragmatickou funkcí. Jsou sice výrazy, které fungují pouze jako výpovědní.


Na konci hovoru sice řeknem "Nashledanou". Ale toto slovní spojení se píše odděleně - tedy Na shledanou. Občasným důsledkem je sice správný, avšak nežádaný výsledek. Doporučujeme proto zejména pokyny k 2.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.