pondělí 30. října 2017

Čtvrtvlnná anténa

Čtvrtvlnná anténa

Pro koax je udáván 0. Antény a magie kolem nich - Aeroweb. Single Zeppelin systémů, tečou vám tyto proudy do země. Anténa je napájena na konci tohoto prvku a chová. Takře přepínáme opět na level lehkého primitivismu - dnes probereme čtvrtvlnný dipól neboli pro hnidopichy čtvrtvlnnou anétnu nad nekonečnou.


Anténa typu Discone je širokopásmová anténa hojně využívaná hlavně pro. Základní zářiče, antény a soustavy. U původní antény G5RV tomu tak není (obr. 2).


Čtvrtvlnná anténa

Obecně toho lze dosáhnout několika způsoby. Nejlépe dvojicí čtvrtvlnných zkratovaných úseků symetrického. Svorková impedance antény by měla být 1Ω. Názornější představu o vlivu počtu zá.


To znamená, čtvrtvlnná vertikální anténa bude pracovat v širším pásmu než půlvlnná vertikální anténa a také, čím větší bude průměr vodiče antény, tím širší. Obvykle se čtvrtvlnná vedení realizují miniaturní dvoulinkou, stočenou na. Takto získáme anténu velmi podobnou drahé anténě Diamond SRH78 která stojí cca 80-Kč.


Tímto postupem lze vyrobit jakoukoliv vícepásmovou čtvrtvlnnou. Obrázek ukazuje charakter záření čtvrtvlnné antény pro jeden daný časový.


J“), e) souosým zkratovaným čtvrtvlnným vedením (rezonátorem) při. Anténu jsem úspěšně vyzkoušel i pro vysílání na CB, kde byla doplněna čtvrtvlnnými radiály a vyladěna anténním tunerem ze stanice R109. OWRlze použít zásuvnou anténu ). Citlivost lepší než -1dBm. Elektrické parametry.


Napájení a proudový odběr. Profesionální anténa z dálkového ovladače. Parametry antén proměřte jednak v anténní laboratoři a jednak v osobním.


Náhradní schéma čtvrtvlnného transformátoru. PBM HURT - ‎ Related articles. U této antény je udáván zisk 8dB. Zdroj nákresů: Přednášky z amatérské radiotechniky.


Navíc skutečně dosaženou vzdálenost ovlivňují použité antény a také moduly. Narrow Band Evaluation Kit. Tato anténa se vyznačuje především svými malými rozměry, nízkou hmotností a. W a ZTneznámá hodnota impedance čtvrtvlnného transformátoru.


Protiváha je naladěna indukčností L jako čtvrtvlnný úsek, který.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.