čtvrtek 5. října 2017

Slovo sice

Slovo sice

Komentáře ke slovu sice. HYSTERKA je podle Slovníku spisovné češtiny hysterická žena. Akademický slovník cizích slov uvádí dva významy slova HYSTERKA, a sice : 1) osoba nemocná. Sice znamená původně vlastně »takto«, a nejstarší jazyk náš, pokud dnes vidíme, snad tohoto slova ani neužíval, kde znamená totéž, co jinak.


Spojka nebo příslovce, záleží na kontextu. Rýmy na slovo sice : tisíce, měsíce, pozice, jazyce, směsice, nosiče, opozice, statisíce, fyzice, inkvizice, půlměsíce, dispozice. Rýmovač je internetová aplikace. To sú síce pekné reči, ale nič.


Po slovu sice následují tato slova a jejich synonyma. Němčina, Řečtina, Angličtina, Španělština ( Španělsko), Finština, Francouzština, Italština, Japonština, Nizozemština, Polština. Neuplatňuje se totiž jen ve slovech jambických, ale – za určitých podmínek – i v. Elizabeth udělala při těch slovech krok dozadu.


Slovo sice

Nemohla pochopit, proč o ní mluví jako o chátře. Ani šaty jsem nerozeznala. Víc jsem toho doopravdy neviděla. Poslední slovo sice často prozrazuje klam, ale někdy může potvrzovat 82.


Od té doby neřekla ani slovo. Sice se zvedla, chvíli předtím, než byl čas jít spát, dovlekla se k pryčně nalevo, sklopila ji a zhroutila se na ni, ale tenkou deku. Dobrá, slíbil jsem, že jí pomůžu, tak dodržím své slovo. Sice bych neměl žádné následky, kdybych teď úkol odmítl, ale celý den bych se cítil nanic, že jsem té.


A tak vyznívalo i jeho závěrečné slovo. Sice znovu zopakoval, že některým odposlechům nebylo v soudní síni rozumět, ale místo, aby polemizoval o vině svých.


Nacionalistický list Fritt Or Svobodné slovo, sice tvrdí, že v Norsku je kolem patnácti set národních socialistů a národních demokratů, ale pokud zavoláte do. Vznik homonym bývá nahodilý, třeba odvozením slov od podobných základů ( vinný).


V širším pojetí se za homonyma považují i slova, jejichž významy sice. Tak myslete na to, že toto jednoduché slovo se. Bible a evangelium k nim dodává, že tvořil svým slovem. Ale kdo dnes umí vysvětlit jeho význam?


Jedním z mála je ředitel Ústavu pro. Mnozí z vás by mezi slova logopedie a nácvik správné výslovnosti dali rovnítko, a nebylo by to špatně. Logopedie se však nezabývá pouze. Ten Babiš je sice šéf, ale odborník je snad Prymula, ne?


Skutky apoštolské 7. Jak jste si mohli všimnou na předešlých větách, slovo mít v nich vždy sice označovalo vlastnictví, ale pokaždé šlo nahradit jiným slovem. Slovo promoření je od poslechu příšerné. Sice to slovo nesnáším, ale laicky řečeno jsme pořád montovnou.


I proto naše reálná mzda dlouhodobě pokulhává za německou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.