pátek 24. ledna 2020

Whr kalkulator

Podle WHR indexu můžete zjistit, jak jste na tom s obezitou a jaký máte typ postavy. Zadejte do kalkulačky obvod vašeho pasu a boků. Po stisknutí tlačítka se. Je mi ‎: ‎Toto je povinná položka.


Obvod mých boků je ‎: ‎Toto je povinná položka. Obvod mého pasu je ‎: ‎Toto je povinná položka. Periferní typ postavy (hruška) – tuk se v těle hromadí zejména na bocích a hýždích. Obvod boku je nepoměrně větší než obvod pasu.


Tento typ postavy je. Spočítejte si WHR index (Waist to Hip Ratio). Pomocí něj je možné určit, k jakému typu postavy se řadíte a jaká to sebou nese zdravotní rizika z pohledu hrozící.


Whr kalkulator

BMI, ABSI a WHR indexu. ABSI, hodnotu bazálního metabolismu - BMR, a poměr obvodu pasu a boků - WHR.


Wskaźnik WHR służy rozpoznania typu nadwagi lub otyłości, zależnej od rozmieszczenia tkanki tłuszczowej w organizmie. W przypadku mężczyzn najczęściej. Dzięki kalkulatorowi Talia-Biodra dowiemy się jaki mamy typ otyłości, jakie. What does the WHR measurement mean?


Whr kalkulator

Female, Male, Health Risk. WHR (ang. waist to hip circumference ratio) to stosunek obwodu talii do obwodu bioder i świadczy on o rozmieszczeniu tkanki tłuszczowej w. Przecież sukcesy mobilizują. Poměr obvodu pasu a boků, anglicky waist–hip ratio nebo též waist-to-hip ratio ( zkráceně: WHR ) je poměr mezi obvodem pasu ku obvodu boků. Kalkulatory dietetyczne.


Do rozpoznania typu otyłości służy tzw. WHR (z ang. Waist-Hip Ratio - Stosunek Talia-Biodra ) jest kalkulatorem pozwalającym na dokładne określenie typu sylwetki oraz typu nadwagi.


Dlatego też zamiennie stosuje się wskaźnik WHR – waist-hip ratio, czyli wskaźnik obwodu talii do obwodu bioder. Jednym z wykładników wskazujących na problemy z otyłością są nadprogramowe centymetry w okolicy talii.


Metar za mjerenje opsega s dodatnom funkcijom za mjerenje omjera struka i bokova (waist to hip ratio - WHR kalkulator ). BMI i WHR co to takiego? WHR (ang, Waist to Hip Ratio) to stosunek obwodu talii do obwodu bioder.


WHR pokazuje jak dochodzi do dystrybucji tkanki tłuszczowej w. Otyłość brzuszną, czyli otyłość typu "jabłko" (tłuszcz gromadzi się głównie w środkowej części ciała) rozpoznajemy, gdy WHR jest wyższy niż u kobiet i u. W celu obliczenia wartości współczynnika WHR, należy uprzednio dokonać pomiaru obwodu talii i bioder. Pomiarów tych należy dokonać.


Określa typ sylwetki oraz ew. Poprosila bych do výsledku uvést bmi, whr a jaký by měl mít obvod pasu. Předem děkuji za odpověď Zobrazit více.


WHR (waist to hip ratio), który jest ilorazem obowodu talii do obwodu bioder. WHR ≥8: otyłość brzuszna typu jabłko. WHR ( Waist-Hip Ratio ) - stosunek talia-biodra.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.