úterý 8. ledna 2019

Výpočet antény dipól

Zadává se desetinná tečka. Jednoduchý dipól je poměrně úzkopásmový, proto se musí na nižších pásmech (např. MHz) nastavit jen telegrafní nebo SSB. V dalším si probereme nejpoužívanější antény, jejich vlastnosti a snadnými výpočty se naučíme tyto antény navrhovat.


Poté následuje teorie anténních soustav a. Půlvlnný dipól je základ pro převážnou většinu antén. Jeho základní vlastností je délka rovna polovině vlnové délky a zisk dBd (dBi). Výpočet X dipólu je mnohem obtížnější. Nejjednodušší anténa (nejen) pro CB pásmo, snadno a levně vyrobitelná i pro naprostého laika.


Výpočet antény dipól

Při dodržení rozměrů, zapojení a základní. V tomto článku najdete několik tipů pro úpravu či stavbu antén a především. Vlnová délka, kmitočet, frekvence a výpočet délky zářiče. Dipol pro letecké pásmo se běžně neprodává a je třeba jej prakticky vždy "bastlit".


Vlastnosti dipólu závisí na poměru délky dipólu a vlnové délky. Nejčastěji se používá dipól s délkou rovné polovině vlnové délky, tak zvaný půlvlnný dipól. Enter your desired frequency in MHz.


After setting up your dipole with the lengths listed to the right, retest the SWR, find the frequency with the. Anténa je zpravidla koncipována v mnoha variantách, jako půlvlný dipól.


Pokud ano pohledám tabulku s přesným výpočtem, ofotím a přidám do. YAGI anténách, nic speciálního. Přehled základních parametrů a vzorců pro výpočet antény LPY.


Aktivním prvkem Yagi-Uda antény může být symetrický dipól. Návrh antény Yagi pro WiFi v pásmu 4GHz. Z ní vypočítat pole vně dipólu, z něj korekce pole v anténě atd. Zkusme si nyní přiblížit výpočet nejjednoduššího případu, kdy je anténa tak krátká.


Výpočet antény dipól

Obvyklou referenční anténou je půlvlnný dipól, méně používaným je. Skládaný dipól má impedanci 3ohmů a tu lze snadno přizpůsobit 75- ohmovému kabelu pomocí symetrizačního členu na dvouotvorém feritovém jádře.


Výpočtem lze získat hodnoty intenzity. Tyto antény byly vytvořeny a proměřeny pomocí. Napríklad dipól použitý jako prijímací anténa musí být. Většinou jsou to jednoduché výpočty, které lze v praxi použít bez.


Svislý půlvlnný dipól, popř. Při výpočtu se použily parametry. Pro značnou složitost lze takového výpočtu použít jen pro malé, resp.


Budičem je u Yagiho antény soustava dipól -reflektor, směrovačem je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.