pondělí 17. února 2020

Poměr obvodu pasu a hýždí

Typy distribuce tuku podle indexu WHR. Typ postavy „hruška“ – periferní typ. Co je poměr obvodu pasu a boků - WHR. Obvod hýždí měříme v místě jejich největšího obvodu.


Poměr obvodu pasu a hýždí

Obvod pasu pro určení abdomino-gluteálního indexu je měřen v rovině bodu omphalion neboli pupku. Tento poměr kladně koreluje s plodností ženy. Obvod boku je nepoměrně větší než obvod pasu.


Takže žena i třeba se širším pasem, ale ještě mohutnějšími hýžděmi. WHR (waist-hip ratio). Zadejte do kalkulačky obvod vašeho pasu a boků.


Po stisknutí tlačítka se dozvíte, zda může váš typ postavy skýtat nějaká zdravotní rizika. Místo váhy vsaďte na metr! Vypočítává se jako poměr obvodu pasu a boků.


Rozlišují se dva typy: Ženský ( gynoidní, periferní, hruška) – tuk se ukládá v oblasti hýždí a. Kalkulačka ideální typ. U žen častější zmnožení tuku na hýždích a stehnech bývá označováno jako. Jeho PPI (Perfekt Po-Index, čili index perfektních hýždí ) je skoro tak prostý jako zápis Einsteinovy teorie relativity.


Poměr mezi obvodem pasu (OP) a obvodem. AGI index (Abdomino–gluteal index). Je dán poměrem obvodu pasu a obvodu hýždí v centimetrech x 100. Hodnocení typu distribuce tuku dle indexu.


Váš pas by vzhledem k vaší výšce měl měřit centimetrů v obvodu. S touto partií má problém zejména mnoho žen. Tuk se v oblasti hýždí. Měření by mělo být provedeno kolem nejširší části hýždí.


Tabulka níže ukazuje. Platí tedy, že čím je poměr pas - boky vyšší, snižuje se atraktivita a současně i. K tomuto údaji se dostaneme při dělení obvodu pasu obvodem boků u. Cf hýždí ), který signalizuje riziko vzniku abdominální obezi. Orientačním ukazatelem obezity a nadváhy je také obvod pasu.


Poměr obvodu pasu a hýždí

Obvod pasu se měří buď v oblasti pupíku a obvod boků se měří v jejich nejširším místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.