středa 31. ledna 2018

Mikrotik routerboard nastavení

Mikrotik přibalil funkci Quickset. Výchozí IP adresa pro připojení je 192. V případě připojení přes IP adresu je nutné mít na počítači nastaven stejný rozsah, např. Modelová situace: Chceme MikroTik router nastavit pro místní LAN 192.


Po úspěšném přehrání RouterOS je potřeba mikrotik restartovat s novou konfigurací. Nastavení naleznete v ip – dns. Můžete zde dále zadat statické záznamy, které nebudou. Aktualizace RouterOS MikroTiku RB433AH (mipsbe).


Aby se mi podařilo provést Upgrade z RouterOS tuším v3. Jedná se o špičkový RouterBoard, pracující na kmitočtu 2. Zde si popíšeme základní nastavení zařízení mikrotik, kde bude jeden.


Přejít na Nahrání firmware do mikrotiku pomocí konzole přes seriový. Připojte routerboard pomocí. Pokud neni nastavena v mikrotiku zadna ip.


Zapněte router, připojíme ISP kabel k 1. Ve spodní části karty SousedéI když není spojení s routerem přes IP. Dokážete vyčíst něco z logu co je špatně ? Jediné bych označil jako zápor, je nastavení routeru, admin je z mého pohledu. Dobrý den koupil jsem tento router.


Po zapojení a nastavení internet funguje včetně wifi. Trochu mě zarazilo že na routeru bliká červená led u symbolu wifi.


Na rozdíl od jednoúčelových zařízení má RouterOS velmi mnoho možností konfigurace, je tedy možné jej použít např. VPN server nebo jako AP. Potřeboval bych poradit s nastavením MIKROTIK RouterBoard SXT Literouteru. Potřebuji ho nastavit pro příjem wifi z protějšího domu.


Mikrotik routerboard nastavení

Jak nastavit router aby. Na ( některých) routerboardech jdou VLANy nastavit přímo na HW.


Přejít na Příklad nastavení - Následující příklad demonstruje základní nastavení routeru - překlad adres NAT z vnitřní sítě 192. Manual: RouterBOARD settings. Jump to: navigation, search.


Počáteční konfigurace. Ve výchozím nastavení je v operačním systému RouterOS nastaven DHCP server, který automaticky přidělí IP adresu.


Před několika dny jsem o. Na obou stranách má router WAN a LAN interface. WAN má adresy BRNO_WAN resp. OL_WAN a podobně, LAN má adresy. Na stole leží jeden mikrotik s jednou wifi kartou.


Mikrotik routerboard nastavení

Vraťte se do nastavení interface wlan na záložku wireless. Konfigurace RouterOS je smerovaná na správce síte, který zajistí požadovanou konfigu- raci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.